marți, 5 septembrie 2017

Brânzeturi cum se... cuVin: aventura cu număru' 7

Proiectul Brânzeturi cum se...cuVin este inițiat de Asociația Bloggerilor Olteni în parteneriat cu DicționarCulinar.ro, proiect menit să pună laolaltă oameni care iubesc vinul și pe de-o parte: să-l producă și pe cealaltă: să-l consume!

Așadar și prin urmare ne-am întâlnit pentru o nouă aventură în lumea lui Bachus. Restaurantul Marmara ne-a pus la dispoziție superba sa cramă, unde ne-am putut desfășura în voie, simțindu-ne confortabil. Un loc unde cu siguranță vom reveni.

Vinurile de la Crama Budureasca au fost cele care ne-au încântat simțurile de această dată. Prezentate de sommelierul George Ignat, cele 4 sortimente de alcool m-au impresionat într-un mod plăcut, având în vedere că nu le descoperisem până în momentul respectiv.

Combinațiile pe care le-am degustat sunt, în ordine:
1. Sauvignon Blanc alături de Mozzarella și busuioc
2. Fume sec cu Emmentaler și struguri albi.
3. Rosé sec asociat cu Brie au bleu și covrigei frăgeziți cu vin
4. Shiraz sec alături de Danish Blu și nuci Pecan.

Combinația mea preferată a fost cea cu numărul 3. Rosé-ul sec mi-a dat senzația că-mi răscolește amintirile, iar brânza-i corespondentă Brie au bleu parcă a făcut amor cu papilele mele gustative. Împreună au dat un mare party în cavitatea mea bucală, lucru pe care vreau să-l retrăiesc cât de curând.

Sunt bucuroasă c-am descoperit-o pe Budureasca și sunt mândră tare de premiile pe care le-a obținut: medalie de aur la Mondial de Bruxelles 2016 (pentru recolta 2015 de Sauvignon Blanc), medalie de aur la Decanter World Wide Awards 2016 (pentru recolta din 2015 de la vinul Fume). Vă invit cu încredere să încercați vinul lor, pentru că argumentul suprem este calitatea!

Niciun comentariu: