duminică, 2 iulie 2017

Brânzeturi cum se... cuVin: aventura cu număru' 6

Salut. Sunt io. Cetățeanca turmentată. Sunt io, aia cu colți. Și c-o pereche dă cruci mari, un fel de apogeu al pițiponcelii. Da' nu voiam #dăcât să subliniez că Iisus a transformat apa-n vin.

M-am parfumat și-am urcat în taxi decretând: "La Mignon, băiete!". Urma să se desfășoare un eveniment marca Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro.

Nu suport falsele efuziuni romanțioase. Nu sunt o gagică d-aia care să ”oameni frumoși” sau ”magie”. Nu folosesc gerunzii și nici nu-mi place să laud pe cineva doar pentru că am un interes acolo. Așa că venisem cu temele făcute la degustarea de vin.

Băusem vreo două sortimente de la Crama Histria într-o excursie cu câteva zile în urmă. Și vreo trei găleți de cafea apoi, că eram cu treabă. Dar în seara lui 22 iunie sufletul meu a rămas la Ammos Blanc 2016. Dumnezeiesc. Combinația de Sauvignon Blanc cu Riesling, 12% alcool, doar 4.000 de sticle de vin sec... eu cred că-mi sparg pușculița și le cumpăr pe alea care mai sunt în stoc.

Camembert, brânza care i-a ținut tovărășie, nu lipsește niciodată din frigiderul meu. Pentru că trebuie să mă supun regulilor acestui concurs, cuvântul ales de mine pentru ea este fulg, iar cuvântul pentru combinație este adevăr.

Paul Fulea, CEO & all staff la Crama Histria... ei bine, văd mai multe declarații conform cărora ”ne-a introdus” în povestea vinurilor dobrogene. Ne-a vârât, ne-a băgat, ne-a pătruns și-aș mai putea găsi și alte sinonime. Pe mine doar m-a făcut să-mi pun pe to do list-ul meu o vizită cât de curând prin viile sale. Îi apreciez sinceritatea și i-am observat emoția din gesturi. Pasiunea și pragmatismul său sunt elementele care m-au făcut să-i acord încrederea. Sunt elemente pe care mi-aș dori să le văd la toți aspiranții unui business de succes.

Paul Fulea
Alin Sîntimbrean & George Wine

Niciun comentariu: