luni, 3 iunie 2013

proiectu' de 1 iunie: "Curiozitatea duce la victorie"

Consiliul Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional "Ştefan Velovan"-Craiova şi-a propus ca Ziua Mondială a Copilului să nu treacă neobservată, aşa că ne-am pus pe treabă şi am realizat un proiect care a constat într-un concurs tip treasure hunt. Ne-am stors creierele, am hotărât probe, regulamente, am făcut acte etc. = toată treaba de organizare. Ne-am dat de trei ori peste cap şi am obţinut sponsorizare pentru premii, mâncare şi băutură. Au fost ceva probleme cu banii, pentru că un anume domn Smarandache - preşedintele Asociaţiei Părinţilor - nu a fost de acord în primă fază să dăm premii în bani (ceea ce m-a făcut să îi dedic cu sinceritate melodia asta); raţionamentul nostru fiind că banii motivează pe aproape oricine de pe planetă, că trebuie să se obişnuiască elevii să muncească pentru nişte bănuţi. 
Cu multe ore state peste program la şcoală, cu nervi întinşi, cu determinarea care ne caracterizează am reuşit să ducem totul până la capăt şi să iasă aproximativ aşa cum ne-am gândit.
La finalul acestei zile punem încă un lucru bun făcut pe listă. Toată oboseala şi tot stresul dispar în momentul în care cei pentru care muncim sunt mulţumiri şi se bucură de ceea ce am făcut pentru ei. Asta este satisfacţia noastră. Pe noi nu ne plăteşte nimeni să facem chestii. La finalul fiecărei acţiuni spunem că nu ne mai implicăm în nimic şi mereu o luăm de la capăt. Nebunii frumoşi ai marelui Colegiu noi suntem!
Mulţumesc colegilor din Consiliu pentru seriozitate, doamnei profesoare Ana Danciu pentru superajutorul acordat, direcţiunii Colegiului pentru acceptarea şi sprijinul în acest demers, sponsorului (care nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea) şi elevilor care au răspuns la chemarea noastră.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ești o ,,linge- blide",sunt edificat acum,o ființă a interesului comun,material,imediat.Vreau să-ți spun că și la impresia artistică ești jalnică, gusturile tale muzicale(chiar dacă ai să motivezi că ai făcut-o la bâză,da asta ai să spui),au ca preferințe maneliști(vezi,Salam-,,Nu mai dau bani la dușmani).Ca șă contiuni șirul firesc al ,,nesimțirilor" tale(oarecum, firești,la vârsta ta necoaptă),al închipuirilor tale, bolnăvicioase,uneori,cum că tu ești,,alfa și omega"(am să-ți dau un sfat prietenesc)ți-aș sugera să fii mai modestă și să înveți să folosești corect pronumele de întărire,forma de feminin,,însămi''care îțí este caracteristic,tu fiind foarte feminină,de alminteri.Și,încă ceva,în aceeași orine de idei:nu te mai împăuna cu titlul de poetesă(chiar dacă ai scris 5 poezii la vârsta ta),învrednicește-te și lecturează ca să te ,,rotunjești'pe cât ai vrea să pari.Deocamdată ești o fătucă ca și celelalte fătuci cu aere adolescentine care se ia la trântă cu monștrii care o scuipă în creștet.

roxx spunea...

Să mori tu?

Anonim spunea...

Pînă să-ţi piardă sufletul, trufia îţi strică mintea. Am avut de multe ori prilejul să observ în ce măsură oameni inteligenţi, dăruiţi, eventual, cu însuşiri respectabile, cad, din cauza vanităţii, în cea mai neagră (şi ridicolă) specie de prostie.
Vor să se pună în valoare cu orice preţ, vor succes public, vor funcţii înalte (pentru ei sau pentru ai lor) şi pentru asta ajung să se poarte ca nişte mecanisme decerebrate, să-şi saboteze propria inteligenţă şi propriul prestigiu, punîndu-se în situaţii jenante.