joi, 26 ianuarie 2012

Nada, Nothing, Rien, simplul Nimic

Motto : "nu spune nimic niciodată nimănui" - Benoni Etegan

Te privesc... şi realizez că timpul trece atât de repede! Alaltăieri erai o fetiţă care mergea la grădiniţă (vezi, eşti deja învechită, acum se spune grădi), ieri ai fost eleva bună la toate, azi pari o copilă (fără copilărie), o fată prea bună pentru timpurile astea, mâine vei fi o doamnă cu rochie lungă şi tocuri de 15 centimetri, poimâine vei deveni doar o bunicuţă fericită că ţi-ai văzut visurile împlinite.
Mă uimeşti pe zi ce trece cât de puternică eşti... Tot timpul cauţi să îi ajuţi pe ceilalţi când au probleme, să îi bine-dispui, să îi faci să realizeze ce important este să vezi situaţia şi din afară, să le reaminteşti pentru ce luptă în viaţa asta, să le dai curaj să meargă mai departe cu capul sus, să nu renunţe.
De altfel, şi tu ai unele obstacole peste care îţi este greu să treci. Mereu te-ai ascuns după un zâmbet, acel zâmbet minunat ce îţi luminează faţa, ce te face şi mai frumoasă decât eşti deja. Ai fost atât de închisă uneori, alteori îţi povesteai necazurile succint. Am observat că te deschizi doar în faţa anumitor persoane. Persoane în care ai mare, foarte mare încredere. Persoane care au şi ele, la rândul lor, încredere în tine.
Părerea mea este că faci parte din "acea categorie de femei care se las doborâte de un lucru neînsemnat, dar capătă puteri neobişnuite în faţa adevăratelor tragedii"(Thomas Hardy).
Ştiu că ai suferit mult, că, de multe ori, dorul de ceva/cineva îţi colorează întunecat clipele de existenţă. Nu bag mâna în foc că toţi trec prin asta, însă cei păţiţi te pot înţelege cât de cât. Poate o să-ţi aminteşti peste ani, peste vieţi următoarea replică : "dorul doare atât de tare, încât să mergi mai departe" (Mircea Tudosă).
Viaţa e făcută să îi vezi părţile bune. Apreciez la tine că ştii să te distrezi, dar şi să munceşti.
Îţi doresc să râmâi cum eşti acum pentru eternitate. Sper să nu te afecteze acea falsă maturitate de la senectute, să ne dovedeşti că poţi fi copil fără niciun efort.

Niciun comentariu: