vineri, 23 august 2013

atenţie! se fură copii pentru organe

Eram dimineaţă pe afară cu piticuţ. În timp ce ea se dădea în leagăn, mă aşezai pe-o bancă pe care mai erau încă două femei. La un moment dat începură să vorbească despre cum ieri a fost furat un băieţel, care era acolo cu bunica lui, de la locul de joacă de către un ţigan pe nume Fabio (sau pe copil îl chema Fabio?), apoi bunica s-a dus super repede la poliţie şi imediat l-au găsit pe copil.
Îmi amintesc cum în urmă cu vreo doi ani eram la ţară şi stăteam până foarte târziu afară. A venit mama unui copil care nu avea nici mai mult, nici mai puţin de 6 ani şi ne-a avertizat că "vin călugării şi vă ia pentru organe, aşa că dacă opreşte vreo maşină să intraţi în curte!". Bine, tanti, mersi că ne ziseşi, dar dacă asta ar fi adevărat nu ai vrea binele copilului tău şi l-ai lua acasă, nu i-ai mai da voie să stea cu noi până dimineaţa?
În timp ce plănuiam o excursie cu diriga, aceasta s-a apucat să ne povestească de ce nu se va duce niciodată în Bulgaria: pentru că nişte cunoştinţe de-ale ei au fost, iar noaptea când s-au oprit să alimenteze, tatăl şi mama au intrat în benzinărie şi copilul a rămas dormind în maşină. Când au ieşit, copilul şi maşina dispăruseră. L-au găsit a doua zi în portbagajul maşinii, pe un câmp, cu o perfuzie în braţ şi fără un ridichi/plămân (nu-mi amintesc exact).
Am mai auzit şi alte poveşti de genul, dar nu mai pierd timpul scriindu-le, probabil că ştiţi şi voi destule.
Ideea e: cât de prost să fii să le crezi? Cât? Adică, pe bune, crezi că cei care se ocupă cu furatul de copii pentru a le vinde organele se duc într-un mic părculeţ şi dau cu banu' pe care să-i ia? Fac ala bala portocala? Şi faza din Bulgaria e absolut penală... Vă lipseşte logica: ca să se facă un transplant de ceva trebuie să faci nişte analize să vezi dacă eşti compatibil cu respectivul care-l primeşte, iar analizele durează ceva, nu se dau în câteva ore (decât în cazuri foarte rare, când situaţia e foarte gravă), apoi trebuie făcute nişte pregătiri pentru operaţie, care durează şi ea destul, deci nu ai cum să iei copilul noaptea şi a doua zi să fie ok. 
Natura v-a dat un creier: folosiţi-l!

Eu şi Andreea n-am fost răpite de nimeni, deci vă pupăm! :*

2 comentarii:

MikuMyuuki spunea...

Mnu. Astia fura organe si apoi le vand pe piata neagra. Nu le fura pentru cineva anume. Plus ca preturile prganelor vandute pe piata neagra ajung la zeci/sute mii de euro.

roxx spunea...

Mi se pare naşpa ideea asta cu organele pe piaţa neagră, din punctul de vedere al celui care le vinde, pentru că dacă cineva cumpără cu zeci/sute de mii de euro de la tine ceva şi nu se potriveşte, există riscul să o păţeşti grav de tot...