miercuri, 30 mai 2018

Brânzeturi cum se... cuVin: aventura cu număru' 11

Yellow. Helău. Bonjour! Treburi, socoteli.

Sau ziua aia în care te duci la muncă sus pe toc și-ntr-o rochie fancy pentru că după fugi direct la degustare. Organizată de Asociația Bloggerilor Olteni, prin președintele Daniel Botea, și DicționarCulinar.ro prin Alin Sântimbrean.

Cel mai drag mi-e în viața asta să descopăr lucruri noi. Să cunosc oameni și să petrec timp de calitate.

Prima dată. Cu toții avem povești cu primele dăți. Astăzi povestea este despre un vin bun, super bun. Aproape păgân, dacă-i să mă dau după Dealurile Păgâne.

Dobra Wine  și-a pus în pahar calitățile și și-a influențat puterea asupra mea încă din seara degustării. Dintre toate cele 6 sortimente degustate în combinație cu brânzică bună de la Delaco:


1.      Sauvignon Blanc demisec – Mozzarella Delaco
2.      Traminer Roz Sec – Havarti Delaco D'Exceptie
3.      Cadarca Rose Sec – Cascaval Sofia Delaco
4.      Merlot Rose Demidulce – Brie au bleu - Ile de France
5.      Pinot Noir Sec - Grana Padano Delaco D'Exceptie
6.      Feteasca Neagra Sec - Irish Cheddar Delaco D'Exceptie 

cel mai mult mi-a plăcut perechea numărul 3. 

Culoarea vinului este perfecțiunea-ntruchipată. Cam așa aș vrea să fie toată garderoba mea. Și mașina. Și toate rujurile din lume. Pentru brânzică, cuvântul potrivit ar fi femme fatale. Și pentru că un el (un vin) cu o ea (o brânzică) nu pot forma decât o pereche fabuloasă... ca să descriu aș spune doar iubire eternă.

Multe mulțumiri lui Ovidiu Frîncu, care, alături de soții Neagoe, ne-a explicat vinurile și ne-a spus povestea cramei din Satu Mare. 

Le mulțumim și celor de la Craft pentru primirea de-a dreptul călduroasă. Și pentru priveliștea de pe terasa lor de la etaj.

Niciun comentariu: