Eu mă duc la degustare!
Degustările de vin lunare sunt organizate de către Asociația Bloggerilor Olteni, prin Daniel Botea (președinte ASBO), în parteneriat cu DicționarCulinar.ro, reprezentat de Alin Sântimbrean.
Merg cu drag și cu foarte mult drag cât de des pot la Casa Ghincea. Îmi place mâncarea lor, servirea este impecabilă, iar atmosfera... de milioane.
Restaurantul a fost gazda evenimentului nostru. Vinurile ne-au fost puse la dispoziție de Domeniile Sâmburești, iar brânzeturile asortate ne-au fost oferite de Delaco.
Dintre toate combinațiile degustate:
- Sauvignon Blanc Domeniile Samburesti – Mozzarella Delaco + busuioc
- Chardonnay Domeniile Samburesti – Havarti Delaco D’Exceptie + pere
- Roze Domeniile Samburesti – Cascaval Sofia Delaco + covrigei
- Merlot Domeniile Samburesti – Maasdam Delaco D’Exceptie + mere
- Cabernet Sauvignon Domeniile Samburesti – Irish Cheddar Delaco D’Exceptie + otet balsamic si piper mozaic
Cașcavalul Sofia Delaco are un gust minunat, având o textură dură, semitare. Cașcavalul este
răspândit în toată peninsula Balcanică. Referitor la origine părerile sunt
împărțite. Unii spun că ar fi originar
de prin sudul Italiei unde ar mai avea și azi ceva veri
mai îndepărtați (mozzarella și caciocavalo). Cea de a doua variantă ar
fi că rădăcina cuvântului este “caș” iar
originile ar fi aromâne.
Dacă ar fi să aleg un cuvânt definitoriu pentru vin, ar fi regal. Pentru brânză, dependență, iar împreună poveste.
Seara s-a lăsat cu gusturi minunate, râs și voie bună.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu