duminică, 21 septembrie 2014

citate din "Tarzan din neamul maimuţelor" de Edgar Rice Burroughs

# "Însă va trebui să facem faţă, aşa cum va trebui să facem faţă la tot ce va să vină, plini de curaj şi cu deplină încredere în priceperea noastră de a ne descurca în cele mai vitrege împrejurări."

# "Dar fata, ah!, aici era cu totul altceva. Când era vorba de fată, nu mai raţiona. Ştia că a fost creată ca să fie ocrotită şi că el fusese creat ca s-o ocrotească."

# "Făcu ceea ce orice bărbat în venele căruia curge sânge adevărat poate face fără să fi învăţat. Îşi luă femeia în braţe şi înăbuşi în sărutări buzele tremurânde, înălţate spre el."

# "Raţiunea îi spunea că ar trebui să fie măcinată de o îngrijorare nebună, apăsată de temeri groaznice, doborâtă de presimţiri funeste, şi, în schimb, inima îi cânta, iar ea zâmbea zâmbetului de pe faţa omului de alături."

# "Dar suferinţa lui era atât de disperată, atât de copleşitoare! M-a învăţat că nicio iubire, nici măcar a soţului faţă de soţie, nu poate fi atât de adâncă, de imensă şi de plină de abnegaţie ca iubirea părintelui pentru fiica sa."

# "Vânătoarea trebuie să fie lipsită de plăcere când ţi-e teamă de animalul pe care-l vânezi."

# "Oamenii se uită cu dispreţ la cineva care acceptă bani de la altul fără să dea ceva egal în schimb."

Niciun comentariu: