miercuri, 21 noiembrie 2018

Proiectul Antrenat de Majorat a ajuns la 150 de liceeni din orașul Craiova


Craiova, 13 noiembrie 2018. Vineri, 9 noiembrie, Asociația Joc Responsabil a desfășurat cel de-al treilea seminar din această toamnă din cadrul proiectului Antrenat de Majorat la Colegiul Național Carol I din Craiova.

Sub forma unor discuții interactive, Dr. Cristian Andrei, psihoterapeut, expert și ambasador al Asociației Joc Responsabil, le-a vorbit celor 150 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a ale Colegiului Național Carol I din Craiova, despre conceptul de noroc, ce este cu adevărat important în relaționarea socială și cum trebuie să reacționeze adolescenții la tentațiile divertismentului adresat adulților. De asemenea, a subliniat modul în care adolescenții trebuie să se poziționeze în raport cu valoarea și câștigarea banilor și a vorbit despre modalitățile de afirmare a adolescenților altfel decât prin consumul de distracție sau câștigul rapid de bani.

„Proiectul Antrenat pentru Majorat își propune să abordeze adolescenții din mai multe perspective – jocuri, bani, prietenie, noroc – precursori care pot duce la tulburarea de control în jocul de noroc. Dacă educăm adolescenții, vom avea viitori adulți care, dacă vor dori să consume servicii de joc de noroc, o vor face în cunoștință de cauză”, a spus Dr. Cristian Andrei.

Alături de Craiova, anul acesta campania Antrenat de Majorat a ajuns în Zalău, Arad, Suceava și Oradea, iar până la finalul acestui an vor mai avea loc seminarii în București.

„Piața jocurilor de noroc s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar operatorii din această industrie, la fel ca orice actor important dintr-o economie, trebuie să acționeze astăzi astfel încât să fie responsabili față de toți cei cu care interacționează direct și indirect, inclusiv față de comunitatea în care își desfășoară activitatea. Știm cu toții că, practicate fără măsură, jocurile de noroc pot genera probleme sociale. Prin Antrenat de Majorat ne propunem să contribuim activ la educarea tinerilor privind adoptarea unei atitudini responsabile față de jocurile de noroc”, spune Liviu Popovici, președintele Asociației Joc Responsabil.

Un comentariu:

Raluca Brezniceanu spunea...

Ma bucur ca am avut prilejul de a participa la acest eveniment. Nu sunt eu adolescenta, dar m-a interesat discutia si punctul de vedere al tinerilor deoarece sunt mama de proaspata majoranta care se loveste zilnic de diverse tentatii.