duminică, 15 decembrie 2013

[movie] Şi caii sunt verzi pe pereţi

Unul dintre motivele pentru care am ales să văd acest film este că scenariul & regia sunt semnate de Dan Chişu. Este al treilea film făcut de el pe care am avut plăcerea să-l vizionez, după "WebSiteStory" şi "Ursul", care mi-au plăcut teribil, iar despre cartea sa, "Singur sub duş", am scris aici. Merită citită!
"Şi caii sunt verzi pe pereţi" are o idee grozavă: Marius completează un talon cu scopul de a o atrage pe Cosmina. Întâmplător talonul său este extras şi urmează ca el să primească un milion de euro, dacă nu ar fi scris numele tatălui său. Aşadar cei doi pleacă în căutarea tatălui. Paralel, un bătrân învaţă să se descurce la pc şi primeşte un mail de la o loterie falsă care îi mănâncă toate economiile agonisite de-a lungul vieţii. La final Marius şi Cosmina ajung la bătrânelul cu pricina, ce se dovedeşte a fi tatăl băiatului, însă acesta, supărat că îşi luase deja o ţeapă, nu le dă crezare şi astfel pierd banii.
Prin comparaţie cu "WebSiteStory" şi "Ursul", "Şi caii sunt verzi pe pereţi" este filmat mai prost. Nu s-au avut în vedere detaliile, iar decorurile puteau fi mai expresive.
În altă ordine de idei, Anca Florescu, interpreta Cosminei, joacă foarte bine. Nu degeaba filmul a avut două nominalizări la premiile Gopo.

Niciun comentariu: