miercuri, 13 iunie 2012

Basm pentru ziua de 13

Sara cunoscuse în ultimul timp trei bărbaţi străini. Adică din afara orizontului ei. La toate întâlnirile clacase, i se punea o pânză de păianjen pe inimă şi dinamismul îi înceta.
Cu primul se întâlnise pe data de 26. Cum îl văzuse, cum i se luase cheful şi nu ştia ce să facă să ajungă mai repede acasă. Arăta mai bine în poze, iar în discuţiile pe net era mult mai interesant, amabil şi sociabil. Pe cât părea de drăguţ, pe atât era de arogant şi lipsit de talent natural. Însurat, familist convins. N-avea şanse. Era clar că nu era genul ei. A renunţat să mai comunice intens cu el, îl păstra doar pentru saluturi şi lucruri formale şi inevitable. Oricum era trecut de 45 şi părea legumă.
Cu al doilea se întâlnise tot pe 26, dar în altă lună. Îi plăcuse mult din poze. În prima secundă a vederii faţă-n faţă s-a îndrăgostit de el. Era imens, putea să o ţină în braţe ca pe-un bebeluş. O fascina. Problema era că în prezenţa lui nu putea să scoată un cuvânt. Dar simţea multe. Ar fi împărţit cu el jumătate din viaţă, i-ar fi crescut copilul, i-ar fi făcut toate poftele. Nu era sigură, însă credea că şi el s-ar putea îndrăgosti de ea la fel de fierbinte. Credea că s-ar putea iubi ca la 19 ani. Sara avea 20, el păşişe ceva peste 50. Era dinamic, subtil şi arzător. Numai că atunci când viaţa vrea să fie răutăcioasă, e şi gata, n-ai ce să-i faci. El s-a întors la nevastă şi copil, ea a rămas cu iubirea neîmplinită.
După un timp, într-o zi de 13, se cunoscuse şi cu al treilea. În poze era cel puţin neprezentabil. În realitate era drăguţ. Nu arăta ca idealul ei, dar mergea. Era un ins destul de interesant şi era în concordanţă cu genul ei de bărbat. Au început printr-o prietenie strânsă (asta în cazul în care între o tipă de 20 şi un tip de puţin peste 50 există prietenie) , iar acum sunt în momentul cel mai apropiat al începerii relaţiei. Nu mai spun nimic, nu pot prezice viitorul.   
Sunt sigură că Sara o să moară într-o zi pe 26. Pentru că pe 26 necazurile se dublează.

Niciun comentariu: