miercuri, 3 august 2011

cărţi de citit - 13

. "Dinastia ticăloşilor" de Mihai Firică .

Am găsit cărţulia într-un loc în care chiar nu mă aşteptam : în biblioteca primăriei portocalii de la mine de la ţară, de unde mi-am luat cărţi ilegal.
Ca orice jurnalist, şi mai ales de opinie, care se respectă, autorul în discuţie şi-a publicat un număr de articole sub denumirea "Dinastia ticăloşilor". Măi, cum să zic, eu l-am mai urmărit pe Firică la televizor pe la emisiunile înfăptuite cu cică trudă, pe un post local şi, înainte să înceapă vara, îi lecturam editorialul din ziarul online www.oradedolj.ro . Acum, singura opinie a mea despre volum este că ar trebui să îl dăm celor din afara graniţelor să îl citească. Să vadă care şi cum este politica prin Românica. Putem rezuma totul la doar două cuvinte : interes personal.
Sunt mai mult decât sigură că există cârcotaşi care vor spune : "Da' de ce, domne, să-l citească italienii, englezii etc. pe nea Firică ăsta, ca să afle starea politică actuală? Ce, nu mai bine se uită la televizor că acolo comentează ăia toată ziua?". Păi ... asta ar fi o problemă. Şi încă una mare. Acei mulţi de la TV nu au ce face acasă şi dau fuga la mogul să dea din gură, pentru a părea interesanţi. ( Dacă şi Simona Senzual a spus că poporul român este cretin, şi ea, fată inocentă, blondă şi generoasă, încearcă să-l decretiizeze, imaginaţi-vă! ).
Mihai Firică a studiat istoria şi e jurnalist , după calculele mele, de peste 15 ani. Încă nu ştiu dacă a terminat sau nu Facultatea de drept "Mihai Viteazu". Oricum, putem afirma că omul critică şi analizează cu acte în regulă. Se poate numi specialist, nu ca lingăii de la ştim noi ce trusturi.
Ei bine, sunt mândră că sunt olteancă şi că locuiesc în Craiova, un oraş plin de istorie şi, din când în când, de oameni cu bun-simţ.
Dacă aveţi timp, urmăriţi-l pe acest jurnalist furios, deşi ar putea fi indiferent şi căruia îi displace enorm să vadă istoria autentică dispărând sub buldozerul ignoranţei şi al prostiei impetuase.
Firică este de ieri, de azi şi de mâine.

Niciun comentariu: