vineri, 3 iunie 2016

Brânzeturi cum se... cuVin: aventura cu număru' 3

Pa ba bi bam iar băurăm. La Mignon, în Brazdă. Am avut noroc de-un taximetrist care habar n-avea să mă ducă acolo şi mai şi făcea figuri când îi explicam cum s-ajungă. Dar nu s-a supărat nimeni că n-am ajuns la timp, la orele 19:00 trecute fix. Că oricum am început la 20:00. Pe stiletto şi-n rochie nou-nouţă, demnă de-un eveniment organizat de Asociaţia Bloggerilor Olteni şi de DicţionarCulinar.ro.

M-am aşezat formos la masa presei (mno, mă laud oleacă) şi-am ascultat poveştile lui Mihai Frîncu, reprezentantul Cramei Avincis. M-am prins de ce vinul face legătura dintre Rai şi Iad. Şi ce mişto e... Am aflat şi cum să-mi dau seama de câte grade de alcool are vinul. după crăcişorii pe care-i lasă urmă pe pahar după ce-l agiţi un pic.

5 au fost perechile degustate:
Domnul de Roua Alb și Mozzarella Fresca Delaco
Cuvee Petit Sauvignon Blanc și Petit Brie-Ile de France
Rose și Brie au Bleu-Ile de France
Merlot și Cascaval Sofia Delaco 
Domnul de Roua Roșu și Grana Padano Delaco. 

Preferata mea este perechea cu nr 2. Petit Brie-Ile de France este regina brânzeturilor franţuzeşti. Are un
ușor sărat iar aroma este blândă, fructată. Pe măsură ce se maturează, aroma se intensifică ajungând până la nucă, cu o nuanță de ciuperci. Cuvee Petit Sauvignon Blanc are culoarea de un galben deschis cu reflexii verzui.  Acest vin prezintă arome de grapefruit şi iarbă proaspătă alături de fructe exotice. Gustul său este puternic cu aciditate înţepătoare şi note citrice. 


Vin: prieten
Brânză: confidentă
Combinaţie: fericire.

Niciun comentariu: